Dosarul lui Sebastian Ghiță și al fostului primar al Ploieștiului se reia de la ZERO

Dosarul în care fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, a fost trimis în judecată alături de fostul parlamentar Sebastian Ghiță se va rejudeca de la zero la Tribunalul Prahova, printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, data la începutul lunii mai, transmite Ziarul Incomod. 

”Admite excepţia necompetenţei după calitatea persoanei invocată din oficiu de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dispune trimiterea cauzei, ce formează obiectul dosarului nr.2929/1/2015* al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie-Secţia Penală, la Tribunalul Prahova, spre competentă soluţionare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 05 mai 2020”, conform portalului instanțelor de judecată.

Dosarul care se va relua de la zero la Tribunalul Prahova se referă la finanțarea ilegală a echipei de baschet Asesoft. Pe fondul cauzei, care s-a judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, Sebastian Ghiță și Iulian Bădescu au fost achitați. În urma apelurilor declarate de DNA, completul de cinci judecători de la Înalta Curte a decis anularea primei sentințe și rejudecarea procesului. În data de 5 mai 2020, secția penală a ÎCCJ a declinat competența către Tribunalul Prahova. Deocamdată dosarul nu a primit un prim termen la Ploiești.

Citește articolul integral pe Ziarul Incomod.